Black Friday

Black Friday

Největší nákupní událost v roce. Tisíce obchodů a e-shopů se na tento den pečlivě připravují. Black Friday je velmi očekáván i zákazníky. Možnost zakoupit si vyhlédnuté zboží za zlomkovou cenu s extra slevou si nechtějí nechat ujít.

 

Něco málo z historie

Black Friday se datuje na den 24.října 1929, kdy nastal propad akcií na newyorské burze. Po krachu na burze klesla poptávka po zboží a kupující čekali na pokles cen. Krize zasáhla celý svět. Obchodníci zorganizovali den plný slev, aby alespoň něco vydělali.

 

Black Friday a současnost

Od roku 2005 USA zavedla v tento den svátek. Na tuto jednodenní akci čekají tisíce lidí před obchody, aby si zajistili nejlepší zboží. V USA má tento den na svědomí i několik životů ve snaze ukořistit nejlepší zboží.

 

Rozšíření do celého světa

Černý pátek se stal fenoménem a rozšířil se do celého světa. Některé velké obchody poté začaly zlevněné zboží nabízet v tomto měsíci mnohem dříve a tento den se začal označovat jako „černý listopad“. Tato marketingová akce je nejrušnějším nákupním dnem a trvá dodnes. Černý pátek se slaví každý čtvrtý pátek v listopadu, jeden den po dni Díkůvzdání a letos vychází na pátek 25.listopadu 2022. Tímto dnem začíná předvánoční prodej.

 

V našem e-shopu na black friday nečekejte, máme slevové akce průběžně během celého roku a najdete je zde.

 

Krásný deštivý den pod ještě krásnějším deštníkem Vám přeje Tým ZnačkovéDeštníky.cz

Deštníky jsme nadšeni ♥