Dušičky nebo Halloween?

Dušičky nebo Halloween

Podzimní počasí, mlha, občas mírný déšť. Padající zbarvené listí válející se na cestě, na chodníku, i na těch hrobech, kam chodíme na dušičky. Ano, typické dušičkové počasí, které většina z nás moc nemusí. Najdou se ale i takoví, kteří mají toto počasí rádi a vybízí je k procházce. Po cestě sebereme pár kaštanů, které se nám připletou do cesty. V kapse si s nimi pak můžeme pohrávat, mnout mezi prsty nebo dát jen tak pro štěstí jeden do kabelky, jeden pod polštář. Zkoušeli jste to? Ne? Tak až potkáte na zemi kaštan, vzpomeňte si. Třeba při procházce na hřbitov, 2. listopadu, při památce zesnulých. Přineseme nové kytičky, věnce a zapálíme svíčky. Postojíme u hrobu a zavzpomínáme na dotyčnou osobu. Zklidníme se, rozjímáme. A nejen že si vzpomeneme na naše předky, ale také se potkáme s další částí naší rodiny. A o tom to je.

Památka zesnulých

 

Oproti tomu americký svátek na nás působí jako nefalšovaný ukřičený horor. Kostlivci kam se podíváš. Vylézají ze země na zahradě, lezou po domech, nakukují do oken, a to vše umocňuje kvílení a naříkání linoucí se z reproduktorů u domu. Podíváme-li se na tento svátek podrobněji, zjistíme, že se celé rodiny na tento svátek připravují, a hlavně i těší. Všichni se oblečou do kostýmu. Mohou vypadat jako hororové postavičky ze známých filmů nebo jen být převlečení za nějaké zvířátko. Rodiny se sejdou, děti a i někdy i dospělí chodí od domu k domu a berou si sladkosti, které jsou připravené u každého domu. Nakonec zjistíme, že jde především o setkání se se sousedy, se známými, s bližší rodinou, jen trochu jiným způsobem než v našich končinách. A o tom to je.

Hallowen_Dušičky

Abychom v dušičkovém počasí nezmokli, vezmeme si s sebou do tašky pláštěnku nebo mini deštník. Chtělo by to opravdu něco malého, co nezabere moc místa. Třeba ultralehký mini deštník Doppler Zero99 nebo plochý deštník Doppler Slim.

 

Krásný deštivý den pod ještě krásnějším deštníkem Vám přeje Tým ZnačkovéDeštníky.cz

Deštníky jsme nadšeni ♥